Windmolenproject 21 september 2017

Voorafgaande aan deze bijeenkomst ben ik bij een metaaldraaier geweest om de rotor van mijn motor te laten afdraaien zodat er losse neodynium magneten op gemonteerd kunnen worden. Omdat de rotor nog vrij groot was en de draaibank maar een lichte motor had kon er maar max. 1 mm per keer afgehaald worden. Uiteindelijk duurde de hele draaicyclus zo’n ¾ uur.

De montage van de magneten vormde een volgende uitdaging. Het is nog niet zo makkelijk om tussen de rotorplaatjes schroefgaten te maken om de magneten te bevestigen. De gaten zijn moeilijk op juiste afstand te boren. Vervolgens de draad tappen wat ook niet bij elk gat succesvol blijkt. De schroeven pakken niet overal. Geen succes dus en wordt vervolgd met een alternatieve bevestigingsmethode (daar ga ik mijn hoofd eens over breken)!

Om 19:00 zijn we maar met 4 man sterk (waar is de rest?). Met de testbank worden een aantal motoren getest waaronder mijn motor met (deels) gemonteerde magneten.

Met een 19,2 V een matig resultaat, in vergelijk met de DC wasmachine motor van bijeenkomst op 10 augustus. Helaas vergeten het amperage te meten. Dan doen we dan maar de volgende keer. Omdat er maar een klein groepje mensen aanwezig is houden we het na een uurtje voor gezien.