Verslag Repair Café Parkstad Limburg in Bocholtz 28 februari 2015

Om 9 uur stonden er al een aantal vrijwilligers voor de deur, doch die was gesloten. Maar zo als het gaat in een dorp, ons kent ons, was een sleutel snel geregeld. Amper waren de werkplekken ingericht of de bezoekers stonden al op de stoep. Het was dringen wie als eerste aan de beurt was!
Doch de gastvrouwen maanden de mensen tot kalmte en met een nummering op de briefjes werd iedereen tevreden gesteld. Het is ook nodig om de doelstelling van het Repair Café onder de aandacht te brengen, al zijn er ook mensen die alles al van A tot Z op de site bekeken hebben. De technici gingen snel aan het werk en onze naaister Corrie kreeg hulp van Jet en Gonnie en zelfs een klant nam plaats achter de naaimachine.

In de advertentie was aangekondigd dat er een workshop haken gegeven werd door Els Schenk. Helaas was er niet zo veel belangstelling, echter de weinige deelnemers waren erg enthousiast en komen de volgende keer weer terug. Els legde uit dat deze les vooral bedoeld was om van een te klein of kapot kledingstuk weer iets draagbaars te maken d.m.v. haakwerk.
Ook werden de noodtroepen ingeschakeld – de mannen van Gonnie en Maria – die aan de slag gingen met een pc, klopboor en naaimachine. De stoppen sloegen door maar ook dat werd weer opgelost! Heel erg leuk was dat er een jonge knul de hele ochtend assisteerde bij de technische klussen. Jong geleerd is oud…
Verder waren er de gebruikelijke reparaties zoals een naaimachine, decoupeerzaag ,magnetron, strijkijzer, cd-speler, platenspeler, wandelwagen, Senseo en diverse kledingstukken. Herman heeft nog een barkruk van De Durpswinkel hersteld. Kortom er waren 26 reparaties waarvan er 15 wel, 5 half en 6 niet gerepareerd werden.

Het was een drukke ochtend maar gelukkig wachtte iedereen geduldig op zijn beurt en werd er ook meegeholpen! Om half twee gingen we pas op huis aan.
Iedereen bedankt en tot ziens op 28 maart in The Break te Heerlen (dan weer van 13.00 tot 17.00 uur).