Verslag Repair Café Parkstad Limburg, 31 mei 2014 in Simpelveld

Het is alweer een zonnige ochtend als we op 31 mei te gast zijn in de Rode Beuk te Simpelveld. Het is een mooie ruime zaal waar iedereen een tafel inricht voor zijn/haar gereedschappen. Remco heeft de nieuwe banner, vlag met voet, van het landelijk Repaircafé bij zich. We laten de hele club fotograferen bij de fier wapperende vlag. Nog even gezellig bij elkaar zitten met koffie, thee en krentenbolletjes voordat de “klanten” binnen komen druppelen.

Het zijn er in totaal 22, waarvan de helft zeer tevreden op huis aan gaat omdat hun kleding, radio, ladyshave, mixer, Cd-speler of allessnijder weer gerepareerd is. Er waren ook z.g. half reparaties, zoals een damesfiets die een slag in het wiel had waardoor de remmen niet goed afgesteld konden worden. Onze fietsenmaker Dennis heeft nog enkele tips gegeven.
Sommige artikelen waren echt kapot bijv. een hondenriem, strijkijzer en halogeenlamp. Ook kwamen er apparaten die niet open te krijgen waren, een grammofoonspeler, elektrische tandenborstel en stofzuiger. Verder heeft Koos nog een naaimachine mee naar huis genomen, omdat er een condensator vervangen moest worden.

Het was best een drukke ochtend, ondanks het zomerse weer en het lange vrije weekend. Na afloop waren ook onze vrijwilligers er snel vandoor om te genieten van het zonnetje…

We hebben de mensen weer gevraagd hoe ze wisten van het Repair Café. De meesten hadden het in Troef of Troubadour gelezen, de huis-aan–huisbladen in deze gemeente, of het affiche zien ophangen bij de buurtsuper.

Vrijwilligers allemaal hartelijk bedankt en tot zaterdag 28 juni in de Luciushof te Heerlen. Dit keer ook weer repareren van 10 tot 13 uur.