Verslag repaircafé 24 juni 2023 SamSam

Er waren die ochtend 8 technische vrijwilligers, inclusief Corrie, aan de ontvangsttafel zaten Maria en Gonnie, Theo, Lucin en Elly zorgden voor de koffie.

Er werden 26 artikelen geregistreerd waarvan er uiteindelijk 24 zijn bekeken. Vanwege de drukte ging een meneer met een lader van een E-bike naar huis, hij wilde niet zolang wachten en voor een HP printer, waarvan de eigenaresse helemaal uit Riemst (België) kwam, was geen tijd meer en zij werd vriendelijk verwezen naar het repaircafé in Kerkrade.

Inventarisatie van alle artikelen die de revue passeerden

13 artikelen werden met succes gerepareerd, een elektrische ventilator, nooit gebruikt en die het na 27 jaar niets doet, deze werd schoongemaakt en met succes uitgeprobeerd. Een antieke pop waarvan de elastiek van de armpjes stuk was werd door Corrie onderhanden genomen en de eigenaresse ging blij naar huis. Verder was er een tuinparasol die niet meer open ging maar nadat het touw was vervangen functioneerde deze weer. Een koffieautomaat hierin werden onderdelen vervangen, een naaimachine waarvan de naald vastliep werd schoongemaakt, van een radio cassette speler werd het klepje los gemaakt, bij een blender werd een nieuwe soldeerverbinding gemaakt, Corrie maakte knoopsgaten in hesjes, bij een koffiezetmachine werd de thermozekering vervangen, een melkopschuimer die eigenlijk van de BEST zak was gered kreeg een nieuwe condensator en het motortje werd gereinigd, de Gardena grastrimmer deed het weer nadat de draad goed in de machine was gezet, een Philips DAB-radio had een breuk in de printplaat, deze werd hersteld, en van een Vilida elektrische rolveger was de lader niet stuk (dit komt ook wel eens voor).

En er was nog een lock machine  (zie onderstaande mailwisseling)

6 artikelen half en/of met een advies; bij een waterkoker werd de schakelaar ingespoten en hij moest ontkalkt worden, verder waren er 2 stofzuigers, een blender, en een radio/CD speler.

5 artikelen waren niet meer te maken; van een Bosch accuboormachine was de motor stuk, een waterkoker had een kapotte schakelaar, de eigenaar van een Philips power duo (?) was de adapter defect en kreeg de eigenaar een advies mee. Een bovenfrees had een mechanisch defect en van een CD wisselaar konden alleen de 5 CD’s gered worden.

Het was een drukke ochtend met op een gegeven moment een tafel vol wachtenden. Uiteindelijk is iedereen geholpen en werden er veel apparaten van de vuilnisbelt gered.

Bedankt iedereen die er was 24 juni voor jullie inzet!!

Ons volgend repaircafé is 30 september in Heerlen SamSam

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie

Hartelijke groet van Gonnie

Een mailwisseling

Soms krijgen we op de repaircafé mail vragen over reparaties. Ik wil er één met jullie delen.

Hi Gonnie,
Mijn oma haar lockmachine is stuk, heb jij hier toevallig verstand van Het merk is een singer, hij gaat wel aan maar doet niks.

Met vriendelijke groet,

Hallo Tom

Persoonlijk heb ik geen verstand van lockmachines maar er zou iemand van ons repaircafé naar kunnen kijken die er wel verstand van heeft.

Ik lees echter in de afzender dat je in Zaandam woont?? Wij hebben aanstaande zaterdag repaircafé in Heerlen, dat lijkt mij een beetje ver uit de buurt, of je oma zou al in de buurt wonen?? We beginnen om 10 uur Buurtzaal Sam5am in Zegwegen, Heerlen. Adres is Mijnzetellaan 6. Kijk anders eens op de landelijke repairsite voor een repaircafé bij jou in de buurt repaircafe.org.

Vriendelijke groet,

Hi Gonnie!

Ik heb het doorgegeven aan mijn oma. die woont inderdaad op 10 minuten rijden! Ik denk dat zij zaterdag even langs komt.

Hi Gonnie!

Mijn oma is gister langs geweest en was helemaal in de wolken. Ook namens mij nogmaals heel hartelijk bedankt!!!!!!

Met vriendelijke groet,