Verslag repairochtend in The Break in Heerlen, 16 april 2016

Zoals we inmiddels gewend zijn stonden er al om half 10 een aantal dames voor de deur. Snel werden de tafels gereed gemaakt en konden we nog even genieten van een kopje koffie en beschuit met muisjes omdat Koos en Corrie 10 april opa en oma waren geworden van een kleindochter met de lieve naam Eefje.

We waren vandaag met 14 vrijwilligers, helaas met 5 technische mensen minder maar gelukkig was er veel naaiwerk en dus kon onze nieuwe vrijwilliger Asherah meteen aan de slag. Vooral de vrouwen van Marokkaanse of Tunesische afkomst komen met gordijnen, stapels broeken die korter gemaakt moeten worden en jurkjes waarvan de split dicht genaaid moet worden. Het valt niet mee om dit alles in goede banen te leiden zodat iedereen naar tevredenheid geholpen wordt.

Verder valt het op dat er steeds vaker computers en tablets ter reparatie worden aangeboden. Echter deze keer geen Senseo, al waren er ook weer 4 naaimachines, een koffiemolen, een strijkijzer, een lamp en een stofzuiger.

Ondanks 32 artikelen verliep de ochtend rustig en was er tijd voor een praatje. Vooral door de vele kledingstukken waren er 21 geslaagde reparaties, 6 half en maar 5 niet te maken spullen.

Iedereen weer bedankt voor het geduld, begrip en inzet. We zien elkaar weer op zaterdag 28 mei, ook weer van 10.00 tot 13.00 uur in The Break te Heerlen.