Verslag Repair Café Parkstad Limburg, 29 oktober 2016 in Bocholtz

Op de laatste zaterdag in de zomertijd waren we te gast in dienstencentrum Op de Boor te Bocholtz. In een rap tempo stond de vlag buiten te wapperen en waren de tafels gereed gemaakt met technisch gereedschap, naaimachines, folders en “werkbriefjes”. Het liep meteen storm, wat kan gebeuren in de herfst!

Een mijnheer met broeken waar een zoom in moest, een heggenschaar waarvan het snoer was gebroken die het niet meer deed, dus ingekort en weer een tevreden man, een koffiemachine waarvan de eigenaar de nieuwe onderdelen bij zich had waardoor het snel gemaakt werd. Een ladyshave die gereinigd werd en het toen weer deed, een heel leuk klokje uit de jaren ’70 waar een ander veertje werd geïmproviseerd. Zelfs een laptop die terug werd gezet naar de fabrieksinstelling en weer gebruikt kon worden.

Er werd extra aandacht geschonken aan de ANWB campagne “Goed verlicht de weg op” en men kon de verlichting van de fiets laten nakijken en zo nodig repareren. Verder was onze jeugdige mecanicien Laurent er ook weer bij en meldden zich 2 nieuwe vrijwilligers aan die meteen de handen uit de mouwen staken en zich waagden aan kapotte spullen! Sommige klanten maken graag een praatje en vinden het een zeer goed initiatief om apparaten een tweede leven te geven.

Alle vrijwilligers weer hartelijk bedankt voor de moeite en het geduld. De volgende bijeenkomst is in The Break te Heerlen op 26 november 2016.