Verslag Repair Café Parkstad Limburg, 25 maart 2017

Het was alweer onze 3de repair zaterdag in Zeswegen. Zo te zien heeft iedereen inmiddels zijn vaste plekje, al is het soms passen en meten. De eerste 2 klanten kwamen met precies dezelfde Miele stofzuiger. Bij beiden moeten nieuwe onderdelen gekocht worden, dus ze konden niet ter plekke gerepareerd worden. Verder was er een Senseo en een zaklamp die opeens geen defect meer hadden, technische blikken zijn blijkbaar voldoende. Ook een radiografisch bestuurbare auto, die gelukkig voor de bestuurder nog wel gemaakt kon worden. Een jonge man met een dolby surround systeem waarvan de verbindingen eerst losgekoppeld en toen weer vast gekoppeld werden. Apparaat weer in orde. Een Singer naaimachine kon weer gemaakt worden en ook een mooie eiken hangklok. De vrijwilligers is geen moeite teveel, zelfs tussendoor naar Brunssum een kabeltje halen om alles weer aan het lopen te krijgen. De naaister had het dit keer iets rustiger, er was slechts 1 klant met verschillende zeer aparte broeken.

Helaas waren er ook zaken die niet meer te repareren waren. Een 25 jaar oud koffie apparaat heeft zijn dienst zeker gedaan en een kruimeldief die het al na een paar maanden begaf, accu defect. Verder nog een koffiezetapparaat waarvan de draad naar de thermostaat was afgebroken, helaas.

Het was een rustige ochtend, misschien vanwege het mooie lenteweer. In totaal waren er 14 artikelen waarvan er 9 wel, 2 half en 3 niet gemaakt konden worden.