Verslag Repair Café Parkstad in The Break, 30 mei 2015

We waren allemaal vroeg present bij het multifunctioneel centrum The Break in Heerlen. Nadat de tafels in gereedheid waren gebracht, werd er nog even met elkaar koffie gedronken en gekeuveld over leuke en minder leuke zaken. De eerste bezoekers dienden zich aan. Een aantal buitenlandse vrouwen met een heleboel naaiwerk en onze vaste bezoeker voor de naaisters. Marjo en ik legden de vrouwen uit dat bij zo’n grote toeloop er slechts een kledingstuk gemaakt kon worden. Doch voordat de middag om was waren er ettelijke broeken korter gemaakt. Zelfs complete gordijnen werden genaaid, wat natuurlijk niet echt “repair” meer is.

De technische mensen hadden ook voldoende werk, maar ze waren met velen, dus dat schoot lekker op! Er werd ook flink herrie gemaakt door Herman die een slijpmachine bediende. Leo had een schop bij zich van de Dobbeltuin – moestuin van Transition Town – die scherp geslepen werd.
Er kwam een mevrouw binnen die vriendelijk vroeg of er niet een technische man naar buiten kon komen. Ze stond daar met haar auto met fietsendrager. De verlichting werkte niet, het bleek alleen te gaan om een stekkertje dat niet op de juiste manier ingestoken was.
Verder waren er de gebruikelijke zaken zoals koffiezetapparaat, blender, stofzuiger, naaimachine, Senseo apparaat en zelfs 2 grote heggenscharen. Van de 26 aangeboden stukken konden er 20 (!) gerepareerd worden, 3 half en 3 helaas niet. Er was ook een nieuwe vrijwilliger die samen met Lucke meegeholpen heeft.

Tot de laatste minuut was iedereen bezig. Daarna gezamenlijk opruimen, vloer vegen, banner in de tas en weg was iedereen! Bedankt allemaal voor jullie inzet.

Het volgende Repair Café is zaterdag 27 juni van 10 tot 13 uur in Bocholtz.