Verslag Repair Café in The Break te Heerlen op zaterdag 26 september 2015

Het eerste Repair Café na de zomerstop was in de Break te Heerlen. Om 13 uur was iedereen present en werd er in snel tempo de tafels ingericht.

Gelukkig waren er voldoende vrijwilligers. Er kwamen ook 2 mensen een kijkje nemen wat er zo al gedaan wordt in een Repair Café.

Jet had weer voor heerlijke vlaai gezorgd en Gonnie deed een welkomstwoord!

Leo vroeg of er interesse was om zaterdag 10 oktober naar de Corisberghoeve te komen ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid, om daar een stand in te richten en ter plekke reparaties uit te voeren. Helaas heeft iedereen het nogal druk en hebben we ook zaterdag 17 oktober weer Repair Café in Bocholtz.

Al voor 14 uur waren de eerste klanten binnen. We hadden zeker 12 technische mensen die in no time bezig waren met de meest verschillende dingen. De 2 nieuwe mensen keken mee en hielpen zo nodig.

Er werd weer van alles aangeboden, zoals een stofzuiger waarvan het snoer niet meer oprolde. Een oude naaimachine waar van het spoelhuis helemaal uit elkaar lag, een heggenschaar, klok, verschillende platenspelers, videorecorder, versterker, strijkijzer, blender, audio CD en cassettedeck en natuurlijk een koffiemachine en Senseo. Wiel legde snel en vakkundig een ketting op de fiets bij een mevrouw. Gelukkig waren er dit keer niet al te veel dames die complete gordijnen genaaid wilden hebben en hoefde Corrie niet in akkoord te werken.

Er was nog een andere geïnteresseerde die vooral veel verstand van technische tekeningen had. Zijn hele leven was hij al hobby goochelaar en had al zijn trucs zelf bedacht en gemaakt. De wachtenden verraste hij met spannende trucjes, heel leuk! Zo zie je maar weer dat een Repair Café niet alleen een gelegenheid is voor technische reparaties maar ook voor wat aandacht en een praatje.

Tot 17 uur was iedereen druk bezig en gelukkig kon iedereen geholpen worden! Het eindresultaat was dat er 12 succesvolle reparaties waren, 6 half en 7 helaas niet.

Het volgend Repair Café is op zaterdag 17 oktober om 10.00 uur in Bocholtz.