Verslag REPAIR CAFE bij buurthuis SAM SAM Heerlen 25-9-2021

Alweer een zonnige zaterdag met een Repair Café bijeenkomst. Nadat we alle werkplekken in gereedheid hadden gebracht, genoten we van een kopje koffie met een heerlijke zelfgebakken wafel!

Om 10 uur verzamelde zich opeens een groepje mannen rond de aanmeld tafel, die zelf al de inschrijfbriefjes pakten. Met moeite konden ze het geduld opbrengen om even te wachten, en ook was er onenigheid over wie nu voor wie aan de beurt was. Na enige uitleg van de gastvrouwen bond men een beetje in, maar het was geen prettig begin. 

Laten we eerst beginnen met de spullen die niet meer gemaakt konden worden. Stoelverwarmingsmat, inductieplaatje, heggenschaar, een oude radio ( vermoedelijk de eind trap defect, advies gegeven om naar de Radiovrienden te gaan) televisie en een DVD speler. Met een advies om onderdelen te bestellen: een boormachine, kruimeldief, keukenmachine en printer. 

En dan de goed gelukte reparaties. Natuurlijk de herstelde kledingstukken, een stofzuiger waarvan de koolborstels schoon gemaakt werden, een keukenmachine waarbij nu het onderdeel vervangen werd, een draaiende ijsbaan (kerstartikel) waar een lampje kapot was. Papierversnipperaar waarbij de shredder vastgelopen was, en een keukenweegschaal waarbij een draadje gesoldeerd werd.

Op de valreep kwam er nog een mevrouw binnen lopen met een gloednieuwe naaimachine. Ze had die ooit gekocht en wist niet hoe hij gebruiksklaar moest worden gemaakt. Ze had al verschillende mensen gevraagd en niemand kwam er wijs uit. Nadat een technische man en ook de naaister er naar hadden gekeken, kreeg de mevrouw goede uitleg en was dolgelukkig dat ze nu eindelijk haar machine kon gebruiken. Kortom 6 niet, 4 half en 8 heel goed gelukt!

Het volgende Repair Café is zaterdag 30 Oktober in de RODE BEUK.

Adres: Kloosterstraat 131 te Simpelveld.