Verslag REPAIR CAFE 27 januari 2024 in Heerlen

Het eerste REPAIR CAFE van 2024! Wat vliegt de tijd…en ondanks de vrieskou stonden de vrijwilligers klaar en  de klanten vroeg op de stoep. Geweldig dat de website bekeken wordt en ook de VIA, en steeds meer mensen de moeite nemen om eerst even naar het apparaat te laten kijken voordat het in de BEST tas gaat. Zoals gezegd liep het storm en werden er 31 stuks aangeboden. Waarvan er 10 WEL, 8 HALF en 13 NIET gemaakt konden worden.

Wat WEL? een cassette recorder, een stekker van een grillplaat, 4 stofzuigers van diverse merken. Eentje waarvan de slang  verstopt zat met een sok. De naaister zette diverse ritsen in jassen, en de dankbaarste reparatie was een wieltje vast zetten van een speelgoedtreintje. De eigenaar was 2 jaar en had er te hardhandig meegespeeld!

Wat HALF?  een soundbar ( moet nog getest worden), twee stoomstrijkijzers (ontkalken), Tchibo koffieapparaat (niet open te maken zonder beschadiging), een Hoover stofzuiger (nieuwe riem bestellen), waterstofzuiger (nieuwe koolborstels), een platenspeler en een papierversnipperaar (onderdeel bestellen).

Wat NIET? 2 radio’s, 2 voedingen, afstandsbediening voor de open haard (dat wordt dus kou lijden), een mengpaneel, stofzuiger (regelaar defect), staafmixer, printer, broodrooster, strijkijzer, keukenmachine en een koffiezetapparaat.

Onze webmaster Rens kwam een kijkje nemen en maakte foto’s van de Repair ochtend. Na afloop hebben we nog genoten van een heerlijke lunch die klaargemaakt was door Elly en Theo, en kon er even bijgepraat worden.

Iedereen bedankt voor de goeie inzet…

Het volgende Repair Café is op 24 februari in Buurtpunt Sam Sam