Verslag Repair Café 27 februari 2016 , The Break Heerlen

Het eerste Repair Café in the Break in de ochtenduren. Een aantal vrouwen konden blijkbaar niet wachten en stonden al om 9 uur met een winkelwagentje (inhoud: oven en foodprocessor) en naai- en verstelwerk te wachten. Ze waren zeer ongeduldig en moesten enigszins tot de orde worden geroepen toen ze eenmaal binnen waren. Tafels inrichten en snel beginnen dus maar. Het viel ons op dat er veel mensen waren die, soms wel 6, artikelen bij zich hadden. Na enige uitleg was er wel begrip voor dat er per persoon 1 artikel ter reparatie kon worden aangeboden. Het voorjaar hangt al in de lucht want de fietsen kwamen weer, helaas konden die niet altijd gemaakt worden want op dit moment missen we een fietsenmaker met gereedschap.

Wat was er verder zo al? Een richtmicrofoon van iemand uit Hoensbroek werd vakkundig gemaakt, man weer blij. Diaprojector van een mevrouw die helaas na veel moeite toch een mechanisch defect bleek te hebben. Tip: kijk eens op Marktplaats voor een werkende tweedehandse! Een mooie Engelse wandklok die niet meer liep, helaas was de veer stuk en kon ter plekke ook niet gemaakt worden. Ettelijke broeken die te lang waren en ingekort werden. Een jonge man had van zijn vriendin gehoord van het Repair Café en kwam met een stofzuiger waarvan de kabel door een huisdier op verschillende plaatsen doorgebeten was. Gelukkig was hij zo slim geweest om een reserve stofzuiger mee te nemen zodat van 2 slechte een goeie gemaakt werd.

We kregen bezoek van een vrijwilliger van Repair Café Oirsbeek, hierdoor kwamen we op het idee om de mensen met fietsen naar hen door te verwijzen. Je merkt dat veel mensen op internet kijken en zo nieuwsgierig worden naar het Repair Café. Een jonge man had een koffiemachine bij zich maar wilde ook een en ander weten. We hebben hem in contact gebracht met de man uit Oirsbeek, die wel tijd had om het een en ander toe te lichten. Kortom na een zeer hectisch begin verliep de ochtend goed en ging rond 13 uur de laatste klant de deur uit.

Resultaat : 11 stuks NIET – 3 HALF en 16 WEL gerepareerd!

Tot het volgend Repair Café in maart. Let op: vanwege het Paasweekend op 27 maart vindt het volgend Repair Café niet plaats op de laatste zaterdag van maart maar een week eerder: 19 maart in Dienstencentrum Op de Boor, Bocholtz, van 10.00 tot 13.00 uur.