Verslag Repair Café 24 september SamSam

Een broek wordt afgespeld om op maat gemaakt te worden.

Het was weer eens ouderwets druk op deze zaterdagmorgen. Het berichtje in weekblad VIA is blijkbaar opgevallen. Er zaten zelfs, op een gegeven moment, mensen te wachten. We waren met 10 reparerende vrijwilligers en 2 gastvrouwen. In totaal werden er 24 items aangeboden. Waarvan er 12 WEL, 4 HALF en 8 NIET gemaakt konden worden. 

Laten we beginnen met de niet gelukte : twee televisies, twee keukenmachines, stereotoren, halogeenlamp, papierversnipperaar en koffiezetmachine.

Er zijn onderdelen meegebracht voor een versterker, deze wordt door een van onze mensen mee naar huis genomen om ze vast te solderen. Een Senseo koffie apparaat, dit moet door de gebruiker ontkalkt worden. Een staande lamp waarvan de helft nog wel gebruikt kan worden. En een fijnschuur apparaatje, hier moeten waarschijnlijk nieuwe batterijen in. 

Wat is gerepareerd en komt niet in de BEST-tas : Een vergrootglas, een koffiezetmachine, radio-CD speler hier hoefde alleen de schakelaar gesmeerd te worden. Bij een andere radio was de stekker kapot, hier werd een kabeltje aan de printplaat gesoldeerd. Een heel oud speeldoosje, een audio-versterker bij deze werd de flatcable schoongemaakt en weer juist geplaatst. Een sapcentrifuge waarbij de schakelaar enkel werd gereinigd. Een staafmixer waarvan de as geblokkeerd was. Een mooie hangklok in eiken kast, emotionele waarde, waar de wijzer gemaakt werd met een splitpennetje. En tot slot een elektrische pepermolen die het opeens niet meer deed, hier zaten nieuwe batterijen in die helaas verkeerd om zaten. Het echtpaar was even helemaal de kluts kwijt, gelukkig zagen ze er de humor wel van in al schaamden ze zich ook een beetje! De naaister repareerde een rits in een broek en maakte ook broeken korter. 

Tot slot: Een mijnheer kwam een kijkje nemen en bood aan om de volgende keren ook mee te repareren! Alvast bedankt, en welkom bij onze groep.

Het volgende Repair Café is op zaterdag 29 Oktober bij SAM SAM te Heerlen.

Bij De Twee Gezusters.

Na afloop van het Repair Café is er met de vrijwilligers geluncht bij De Twee Gezusters in het Luciushof Heerlen. Het was gezellig en het heeft goed gesmaakt.