Verslag bijeenkomst 26-3-2022

REPAIR CAFE     in buurthuis Sam Sam te Heerlen         26 Maart 2022

Het was een zonnige  zaterdag in de lente, en veel mensen zullen in de tuin gewerkt hebben, maar toch wisten er enkelen de weg naar het REPAIR CAFE te vinden. Het was precies goed voor het aantal vrijwilligers, al hopen we de volgende keer toch op meer bezoekers. Er werden in totaal 11 artikelen aangeboden. Waarvan er 6 wel, 2 half en 3 helaas niet gerepareerd konden worden.

Te beginnen met de geslaagde reparaties. Een Nespresso apparaat, de eigenaar had reeds een printplaat besteld, en die werd nu vervangen. Een staande lamp waarvan een scharnier hersteld werd. Een laptop, die niet vakkundig was gebruikt, en door een vrijwilliger opnieuw afgesteld werd. Nog een lamp, die niets meer deed, en waar een diode werd vervangen. Onze naaister heeft ALTIJD geslaagde reparaties. Broeken waarvan een rits, de sluiting en knopen kapot waren, en de achterzakken werden dichtgenaaid. Top !

Een versterker die geen spanning meer leverde, ook hier werd advies gegeven om 4 condensatoren te vervangen. Wellicht dat de klant het zelf afmaakt. Een cassettedeck dat niet meer openging en de defecte snaren ook besteld moeten worden.

Helaas zijn er ook spullen die echt geen tweede leven meer krijgen. Zoals een radio, print voeding defect. Een hogedruk reiniger met lekkage, hier moet een rubber dichting vervangen worden. En een videocamera waarbij het bandje niet doorgespoeld kan worden, om de filmpjes digitaal over te zetten.  De meeste reparaties vergen ook heel veel tijd, en daar vergissen mensen zich soms in. Uren zijn onze technische mensen dan bezig !

Het was een rustige ochtend, zodat er ook tijd was voor een praatje met de bezoekers.

Het volgende REPAIR CAFE is op zaterdag 30 April, ook weer in               Buurthuis Sam Sam , Mijnzetellaan 6 ,  te Heerlen.