Verslag 30 Oktober REPAIR CAFE Simpelveld

Na een lange tijd waren we weer eens te gast in de Rode Beuk te Simpelveld. Er stond een mooi artikel in weekblad de Troubadour, maar desondanks viel de opkomst een beetje tegen.

Van de 13 producten die aangeleverd werden konden er 7 WEL, 2 HALF en 4 NIET gerepareerd worden. Onze bezoekers waren erg enthousiast en we werden gastvrij ontvangen. Met 6 technische mannen, en een vrijwillig inzetbare techneut, werd er de hele ochtend aan een stuk gewerkt.

Twee stofzuigers waren echt kapot, en de derde kan een volgende keer gemaakt worden met onderdelen van een van die twee. Een föhn was echter doorgebrand. Een ontvochtiger waarvan het startrelais defect was en uitgehaald werd, zodat de klant een nieuwe kan gaan kopen die de volgende keer er in gezet wordt. En een sapcentrifuge waar het draaimechanisme niet liep, drie tandwielen waren weg, dus zij proberen ook dit onderdeel te kopen. Een mevrouw kwam binnen met haar fiets die een rammelende ketting had en geen werkend voorlicht. Vakkundig gemaakt. Een lamp waarvan de schakelaar weer gemaakt werd, als mede de schakelaar van een elektrische deken. Heel handig voor de komende winter!

Een stoom strijk unit die een kabelbreuk had. Een accu-snoeischaar waar de contacten werden schoon gemaakt en smeerolie op de messen gespoten. Een boormachine waarvan gelukkig ook weer de functies hersteld konden worden. En onze naaister die voor een mevrouw de lengte van een rokje inkortte. Dus weer veel tevreden “klanten”. Alle vrijwilligers en het team van de Rode Beuk bedankt voor jullie inzet.

Onze laatste bijeenkomst dit jaar is op zaterdag 27 November bij Buurthuis Sam Sam te Heerlen.