Verslag 30 januari 2016 Repair Café Parkstad Limburg te gast in Bocholtz

Repair Café Parkstad Limburg bestaat inmiddels 5 jaar!

Het clubje vrijwilligers is uitgegroeid tot zo’n 20 mannen en vrouwen. Allemaal zeer enthousiast en gedreven om in 3 uurtjes samen met de bezoekers kapotte spullen te repareren. Het zijn vaak dezelfde soort spullen waar mee de mensen komen. Vaak niet eens zo oud maar toch al stuk!

Een oudere dame kwam met een simpel HEMA strijkijzer, waarbij de elektrische kabel uit het snoer piepte, gevaarlijk! Hij deed het soms wel, soms niet. Gelukkig had Koos nog een reservesnoer voorhanden dus dat werd er vakkundig aangezet en mevrouw ging opgelucht naar huis. Ook was er een slinger van plastic dennengroen met lampjes die het niet deed. Er bleek slechts 1 lampje geen contact te maken.
Verder waren er de gebruikelijke dingen zoals een cd-speler, dvd-speler, kettingzaag, stoomreiniger, klokje, Senseo en diverse kledingstukken. Opvallend detail: 3 koffiezetmachines die allemaal gerepareerd konden worden. Van een vrouwengroep uit Heerlen, de Heksenkring, werden een viertal naaimachines gebracht die nagekeken werden, schoongemaakt en van nieuwe olie voorzien zodat ze weer soepel door de stof liepen.

Er konden 17 spullen wel, 1 half en 11 niet gemaakt worden. Het was een drukke ochtend en een half uur later dan gepland ging iedereen huiswaarts. Veel bezoekers kijken ook op de site van het Repair Café en vinden het nog steeds een geweldig initiatief.

We zien elkaar weer op zaterdag 27 februari in The Break te Heerlen.
LET OP: OOK VAN 10 TOT 13 UUR.

Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet en tot ziens.