Twee bijeenkomsten in oktober

Oktober was een drukke maand voor Repair Café. Zondag 10 oktober waren we namelijk uitgenodigd door Hoeve Corisberg in Heerlen ter gelegenheid van Dag van de Duurzaamheid. In deze woongemeenschap werken mensen met een verstandelijke beperking op het land, in de bakkerij en winkel.
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid waren er allerlei stands aanwezig zoals besparen op energie, consuminderen, natuur, breien en haken voor Serious Request en natuurlijk het Repair Café Parkstad Limburg.

Helaas waren er voor ons weinig mensen met iets te repareren. Een radio-cassettespeler, telefoon en nog iemand met een defecte fietsverlichting. We kregen wel een lekker stuk vla en belegde broodjes uit eigen bakkerij. Ook was er tijd om deel te nemen aan workshops, zoals trommelen en rondleiding op de hoeve en boomgaard.

Zaterdag 17 oktober was het weer vroeg dag in Bocholtz bij Op de Boor. Zhian uit Iran kwam voor de 2de keer een kijkje nemen en heeft Han een handje geholpen. Onze jongste vrijwilliger Laurent (12 jaar) was ook weer van de partij en heeft Francesco geholpen. De klanten kwamen gelukkig niet allemaal tegelijk want we hadden niet veel technische mensen.

Wat werd er zo al aangeboden: Laptop, tuner, decoupeerzaag, broodrooster, waterkoker, schemerlamp, naaimachine, stoomstrijkijzer, stofzuiger, mixer, bandschuurmachine, verfstripper en diverse kledingstukken waaronder ook een kofferhoes.

Al met al was iedereen druk bezig tot 13.00 uur. In totaal konden er zowel 10 stuks niet, maar ook 10 stuks wel gerepareerd worden en 3 half.

Het volgende Repair Café is op zaterdag 28 november in The Break te Heerlen van 14 tot 17 uur.