Repair Café in Buurthuis SAM SAM te Heerlen 27 november 2021

Kabelhaspel wordt vervangen.

Het jaar 2021 is alweer bijna om en vandaag is ons laatste Repair Café. We starten met een kop koffie en een heerlijke slagroomsoes, gebakken door onze naaister. 

Om 10 uur komt er een mijnheer met een stoomstrijkijzer. Hij heeft hem zelf al gedemonteerd en weet ook al wat er aan scheelt. Er moet een nieuw water slangetje in gezet worden, doch dat lukt niet. Gelukkig biedt het REPAIR CAFE hulp. 

De volgende klant komt weer terug met een nieuw onderdeel. Er was een printplaat stuk in een keukenmachine en ook hier wordt geholpen. Dan hebben we een mixer, een magnetron en een koffiezetmachine. Bij de laatste is ook een nieuwe water tank afdichting nodig, die de klant er t.z.t. zelf in kan zetten. En alweer een mijnheer met een keukenmachine, die niet wil starten. Hier worden de contacten bij gebogen en hij doet het weer. 

Een moeder met twee zoontjes en een fiets. Het ventiel is gestolen en de band lek. Gelukkig heeft een van onze vrijwilligers een doosje met fietsonderdelen bij zich. De jongen is weer blij. Het volgende is een gourmetstel, dat kortsluiting geeft. Helaas niet meer te maken. 

En dan komt een mevrouw uit Simpelveld met haar stofzuiger waarvan het snoer niet meer oprolde. Daar vindt een transplantatie plaats met een kabelrol uit een andere stofzuiger. Geweldig! 

Een mevrouw, die al eerder bij ons was, komt nu met een ander draaiend speelgoed. Namelijk een reuzenrad, helaas kan dit niet meer draaiend gemaakt worden. Toch leuk om naar te kijken. En het bekende euvel bij een föhn. Kabelbreuk door het veelvuldig oprollen. Hier wordt de kabel ingekort en hij doet het weer. Tot slot nog een koffiemachine, hij lekt. Het blijkt de cuphouder te zijn. De klant gaat een nieuwe bestellen zodat de machine toch weer ( jaren ) mee kan.

Van de 12 aangeboden reparatie konden er 8 wel 3 half en 1 niet gemaakt worden. Bedankt vrijwilligers! 

Kortom een goede ochtend!

Na afloop gaan we nog even een kijkje nemen in de vlakbijgelegen Stadswerkplaats. Deze is pas van start gegaan, en is een initiatief vanuit Parksjtad in Transitie. In deze werkplaats kunnen mensen, die verstand van zaken hebben, met professionele zaagmachines werken. Ook worden er in de toekomst cursussen gegeven om op dit gebied iets te leren! Hele mooie werkplaats met grote zaagmachines, laser, werkbanken, gereedschap en afzuiging. 

Vrijwilligers Repair Café Parkstad brengen een bezoek aan de Stadswerkplaats Heerlen.

We blijven doorgaan, ook in het jaar 2022! En wel op de volgende data : 29/1 , 26/2 , 26/3 , 30/4 , 28/5 , 25/6 , 30/7 , augustus vakantie , 24/9 , 29/10 , 26/11-2022.