Repair Café in Bocholtz 30 maart 2024

De zaterdag voor PASEN was Repair Cafe in Bocholtz. Er was reclame gemaakt in weekblad de Troebadoer en de VIA. We waren met 11 vrijwilligers die in totaal 21 artikelen onder handen namen.
Een leuk verhaal was de speelgoed politieauto van een 4-jarig jongetje. De lampjes en geluiden deden het niet meer. Zijn vader had van alles geprobeerd, maar….het lag heel simpel gewoon aan de batterijen! Het jongetje was weer dolgelukkig.
Of een Remington typmachine, uit de jaren 80. Mevrouw wil hem toch achter de hand houden voor als de stroom uitvalt. Er was ooit een nieuw lint opgekomen en daarna deed hij niks meer. Door onze vrijwilliger schoongemaakt en gesmeerd en hij typt weer, maar niet zo snel!
Een slechtziende mevrouw kwam met een loep – leestablet. Je legt er een tekst onder, en vergroot kun je het dan lezen. Nadat hij open gemaakt was deed hij het opeens weer. En een dure koffiemachine van De Longhi, die begaf het na 3 jaar. De klant wist ons via internet te vinden. De zetgroep en zeefzetgroep zijn schoongemaakt hij functioneert weer.
Dit was een greep uit het aanbod ! Best wel een rustige ochtend met veel blije en tevreden mensen. Ook kwam er een technische man een kijkje nemen die graag eens een keer wil mee repareren.
Totaal 21 stuks, waarvan 2 NIET, 7 HALF en 12 WEL gemaakt konden worden. Dank je wel vrijwilligers.
Het volgende Repair Café is op zaterdag 25 mei in Heerlen. Buurthuis SAM SAM in de wijk Zeswegen.