Repair Café  in Bocholtz 29 april 2023

Ook dit jaar weer te gast in Dienstencentrum op de Boor te Bocholtz. Om 10 uur stonden er al klanten te wachten met hun kapotte spullen. In totaal werden er die ochtend 26 stuks aangeboden waarvan er 6 NIET, 1 HALF en 19 WEL gerepareerd konden worden. Dat is een erg hoge score, waaruit blijkt dat onze technische mensen erg vindingrijk zijn! Wat de een over het hoofd ziet, weet de ander te vinden. Knap hoor!

Wat kon NIET gemaakt worden: een waterkoker, heggenschaar, een printer, computer, navigatiesysteem en een kleurige babyspeelgoedauto.

HALF: een huistelefoon (docking station was niet erbij).

WEL: magnetron, wekkerradio, CD-speler, voetentrilapparaat, jaren 70 naaimachine, koffiezetmachine, radio-CD-cassette speler, kettingzaag, 2 strijkijzers, snijmachine, stofzuiger, tafelbarbecue, elektrisch kacheltje, DVD-speler.

Er kwam ook een mevrouw met een erfstuk van haar oma, namelijk een elektrisch wafelijzer. Dit bakte de aller heerlijkste wafels  maar nu was er in een breuk in de kabel. Gelukkig bleek dit een koud kunstje voor onze technische man en lachend ging de dame huiswaarts. Onze naaister hield zich bezig met ritsen zetten in  broeken en rugzakken.

Kortom weer een gezellige, drukke ochtend. En een super resultaat met 8 vrijwilligers!

Het volgende REPAIR CAFE is op zaterdag 27 mei in Buurtcentrum Sam Sam in de wijk Zeswegen te Heerlen.