REPAIR CAFE in Bocholtz 28 oktober 2023

Op deze laatste zaterdag in oktober stormde het niet buiten maar binnen!

Al voor 10 uur zaten er mensen te wachten met kapotte spullen. De TIP van de redactie op de voorpagina van de Via en het artikel in het streekblad “de Troebadoer” waren goed gelezen. Er werden 33 artikelen aangeboden waarvan er 13 WEL, 10 HALF en 10 NIET gemaakt konden worden.

Laten we beginnen met de successen! Stofzuiger, raclette grill, kettingzaag, stoomstrijkijzer, mixer, audio, heggenschaar en een fietslampje. Met dit laatste kwam een jongeman met racefiets en in wielerkleding naar binnen. Hij moest even geduld hebben maar nadat het losse contact was gesoldeerd kon hij zijn toertocht afmaken. Verder een bureaulamp, naaimachine, rits in jas en zoompje in gordijn.

Maar het allerleukste was toch wel een 40 jaar oude pop. Mevrouw had hem dus al heel lang bewaard en wilde hem doorgeven aan haar dochtertje. Het bleek een sprekende pop te zijn geweest. Aan de achterkant kon een klein rond schijfje bevestigd worden, en hier was iets stuk. Het motortje werd gesoldeerd en de contactpunten gereinigd. Het geluid van de 8 schijfjes was nu te horen. Mama, huilen, lachen en kinderliedjes. Zij het in een iets te snel tempo, maar dat was niet zo erg. De herinneringen kwamen weer naar boven.

10 stuks HALF; dat wil zeggen advies gegeven, zoals schoonmaken, of dat er een onderdeel gekocht moet worden. Dat was het geval bij een draadloze stofzuiger, boormachine, parasol, broodbakmachine, nespresso, draagbare radio, stofzuiger, parasolvoet, koffiemachine en een senseo cafe latte. Verder sloegen een paar keer de stoppen door, en zaten we in het donker.

Een groot keyboard heeft nog een hele tijd open en bloot gelegen, maar kon ook niet gemaakt worden. Het was een erfstuk van een overleden vader, dus vanwege de emotionele waarde toch de moeite waard om het te proberen.

Kortom het was een drukke ochtend, klanten zaten te wachten, ondertussen gezellig keuvelend. Men probeerde elkaar te helpen of bood hulp bij ons aan. Zoals een man die aangaf dat als er iemand was met een computer- of telefoonprobleem, hij er naar wilde kijken. Allemaal weer bedankt voor de moeite en inzet !

Het volgende Repair Café is op zaterdag 25 November te Heerlen.