Repair Cafe Heerlen 25 Maart 2023

Storm en regen werden getrotseerd om naar Buurthuis Sam Sam te komen met kapotte spullen. Ook komen er steeds meer mensen een tweede keer, nadat ze een onderdeel gekocht hebben, om dat erin te laten zetten. We waren ook dit keer met een grote groep vrijwilligers present, en zelfs een nieuwe technische man, Henk, die de hele ochtend aan het werk is geweest. Er was bijna geen tijd om koffie te drinken. Maar na afloop hebben we geluncht en nagepraat. Deze was verzorgd door Theo, Elly en Lucin. Bedankt…

Er kwamen 28 artikelen ter tafel. Waarvan er 17 WEL, 1 HALF en 10 NIET gerepareerd konden worden.

NIET: wafelijzer, DVD recorder, keukenmachine, koffieapparaat, staafmixer, 2 senseo’s, stoomstrijkijzer, wekkerradio, lamp.

HALF: een broodbakmachine, die wel gemaakt was, maar de klant ging hem zelf weer in elkaar zetten.

WEL: bandrecorder, boor/hammermachine, broodrooster, wekkerradio, fietsendrager, keyboard, keukenmachine, halogeenlamp, schemerlamp, radio-cassette speler, stofzuiger, CD-speler, printer, waterpomp en natuurlijk divers naaiwerk. Zoals laken, handschoen, broek, trui en bodywarmer.

De mensen weten ons wel te vinden, soms na een tip bij een doe-het-zelf-zaak. En soms weet iemand het principe niet, en denkt dat je het strijkijzer gewoon achter kunt laten, maar dat is niet de bedoeling. Samen repareren, of in ieder geval erbij blijven !

Het volgende Repair Café is in BOCHOLTZ op 29 April.