Repair Café bij Buurthuis Sam Sam in Heerlen op 27 mei

Op een prachtige Pinksterzaterdag was er Repair Café bij Buurthuis Sam Sam te Zeswegen. We waren met 13 vrijwilligers. De ochtend verliep rustig. Iedereen werd geholpen en er was tijd voor een praatje. Aangezien er ‘maar’ 15 artikelen werden aangeboden werden de reparaties soms door twee technische vrijwilligers gedaan. We zaten ook royaal in de gastvrouwen. Van de 15 artikelen konden er 7 WEL, 3 HALF en 5 NIET gemaakt worden.

Wat NIET: 2 elektrische verticuteermachines. Bij allebei de lagers versleten. Een hogedrukreiniger, die aan de binnenkant lekte, helaas zijn er geen onderdelen meer van te krijgen. Een stofzuiger, de motor was toch echt defect, en een stoomunit strijkijzer die kortsluiting maakte. Deze veroorzaakte een flinke vonk en knal.

Wat HALF: een grote elektrische ketel die als sap machine in gebruik was. De verwarmingsspiraal was kapot, maar die wordt besteld en de volgende keer er in gezet. Een robot stofzuiger, de eerste bij ons, waarvan het motortje stuk was en besteld wordt. En een stofzuiger waarvan de accu het niet meer deed, maar wel het oplaadsnoer gemaakt werd.

Wat WEL: glasgordijnen, onderbroeken en een wandelbroek (waarvan de zak het mobieltje liet doorglippen), een stofzuiger waarin een stukje hout vastzat. Een fietswiel met slag in het rad, hierbij werden de spaken bijgesteld. Een personenweegschaal waar een lege batterij inzat. Dus fluitje van een cent. En een CD speler, waarbij er problemen waren met het klepje. Ook dit mechanisme werd hersteld. Om half 1 ging iedereen huiswaarts, behalve 2 mensen die nog bezig waren om een koffiezetmachine in elkaar te zetten!

De volgende  bijeenkomst is op zaterdag 24 Juni, ook weer bij Sam Sam , Mijnzetellaan 6, wijk Zeswegen te Heerlen. (Aan de achterkant van het gebouw).