Duurzaamheid horen, zien en ervaren bij Repair Café Parkstad Limburg

Heerlen, 23 september 2013

Met een mooie zomer achter de rug en de “Dag van Duurzaamheid” op 10 oktober in aantocht, opent Repair Café Parkstad Limburg, op zaterdag 28 september van 13-16.30 uur weer haar deuren om kapotte spulletjes samen te repareren. Want weggooien, dat doen we in 2013 niet meer… Toch?!

Luciushof
Luciushof aan de Putgraaf in Heerlen

Afvalberg
In de Luciushof, aan de Putgraaf te Heerlen, kan op zaterdag 28 september 2013 zelf worden bijgedragen aan het verminderen van de afvalberg en de CO2 uitstoot. Hoe? Door o.a. oude apparatuur, keukengerei, een laptop of een fiets mee te brengen en samen te laten nakijken door een team van deskundige vrijwilligers. Op de locatie zijn namelijk elektromonteurs, techneuten, timmermensen, fietsenmakers en naaisters aanwezig die graag helpen. Zo valt er ook altijd iets te leren. Wie niets heeft om te repareren maar gewoon een kijkje wil komen nemen, drinkt een kop koffie of een kopje thee of maakt gebruik van de leestafel.

Duurzaamheid
Met het houden van een Repair Café wordt geprobeerd gebruiksgoederen te redden van de vuilnisbak om zo de immense afvalberg in onze regio te verminderen. En te besparen op kostbare grondstoffen energie en dus uiteindelijk CO2 uitstoot. Tevens heeft Repair Café een heel sociaal karakter: het brengt mensen uit de buurt bij elkaar en stimuleert het buurtgevoel, het ‘wij’ gevoel. In het verleden zijn hier al heel wat positieve geluiden op terug gekomen en heeft het Repair Café inmiddels ook vaste bezoekers!

Vrijwilligers
De reparateurs van het Repair Café zijn vrijwilligers en allen woonachtig in- en om Parkstad. Elke laatste zaterdag van de maand is er een bijeenkomst van het Repair Café op een wisselende locatie. Repair Café Parkstad Limburg is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met name op het gebied van elektrotechniek en computers. Maar ook naaisters, timmermensen, fietsenmakers of andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Non profit
Repair Café is een non-profit organisatie en een Nederlands concept. Het werkt uitsluitend met vrijwilligers. Er zijn Repair Cafe’s in het hele land en zelfs ook al in het buitenland. Repair Café Parkstad Limburg is een werkgroep van Transition Town Parksjtad.

Andere data
Zaterdag 26 oktober: De Wellerij, Brunssum. Van 13-16.30 uur. Kids ook welkom!
Zaterdag 16 november: Continium, Kerkrade. Van 13-16.30 uur. Kids vooral welkom!